Termékek Menü

Diaroak száraz szuszpenzió hasmenésre gyógynövényekkel és kaolinnal 1kg

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.499 Ft (2.755 Ft + ÁFA)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-11-25

Leírás és Paraméterek

A Diaroak 13 gyógynövény és kaolin tudományosan összeállított keveréke különböző eredetű hasmenéses esetek természetes anyagokkal történő kiegészítő kezelésére. Kiváló hatékonysággal alkalmazható a legkülönbözőbb eredetű hasmenéses esetekben, illetve állatfajoknál egyaránt. Javallott etetési hibák, nedves, szennyezett takarmány, tápváltás, elválasztás, vagy kórokozók miatt fellépő hasmenés kiegészítő kezelésére.

Hatása:
Helyreállítja az emésztőrendszer normális működését.
Minimalizálja a víz- és tápanyagveszteséget.
Védőréteget képez az emésztőrendszer nyálkahártyáján.

Célállatfajok: szarvasmarha, bivaly, ló, juh, kecske, sertés, nyúl, baromfi, galamb.

Használati előnyök:
Antibiotikumot vagy más szintetikus anyagot nem tartalmaz.
Húsban, tejben, tojásban maradékanyagot nem képez.
Nullanapos várakozási idejű.
Kizárólag természetes összetevőkből készül, ökológiai gazdálkodásban is alkalmazható.
Környezetbarát készítmény.
Gyors hatású, gazdaságos.
Széles hatásspektrumú.

Alkalmazás:
A por kb. ötszörös mennyiségű vízzel homogén oldattá keverve, vagy egyedileg a takarmányhoz keverve szájon át adagolandó.

Szarvasmarha, bivaly, ló: 30 g
Borjú, üsző, csikó: 10-15 g
Juh, kecske: 7,5-10 g
Nyúl: 5,0 g
adagolandó naponta kétszer, súlyos esetben hatóránként a teljes gyógyulásig.

Sertés: újszülött malac: 2,5 g, elválasztott malac: 5,0 g, süldő: 10,0 g, felnőtt állat: 15,0 g állatonként, naponta kétszer, min. 3-5 napon keresztül a teljes gyógyulásig, bóluszba gyúrva, vagy egyedileg a takarmányhoz keverve.

Baromfi: egyedileg a takarmányba keverve 0,25%-os arányban 5-7 napon keresztül, vagy az állatorvos utasítása alapján adagolandó.

Galamb: 100 madárnak 30 g naponta egyszer 3-5 napig, vagy az állatorvos utasítása alapján (kevés megnedvesített vagy olajozott takarmányhoz keverve).

Kiszerelés:
1 kg.

Nyilvántartási szám:
137/2/2011 MgSzH ÁTI (1 kg)
(szabadon forgalmazható állatgyógyászati gyógyhatású termék).

Hatóanyagok:
kaolin
Tinospora cordifolia
Holarrhena antidysenterica
Punica granatum
Cyperus rotundus
Acacia catechu
Aegle marmelos
Woodfordia fruticosa
Polygonum aviculare
Berberis aristata
Andrographis paniculata
Symplocos paniculata
Zingiber officinale
Salmalia malabarica

Állatorvosi, felhasználói szavélemények:

DIAROAK száraz szuszpenzió, hasmenés ellen fiaztatón

A Pankota-Kórógy Kft. fábiánsebestyéni 1250 kocás sertéstelepén 2012. június hónaptól tesztelik és jelenleg már a technológia részeként alkalmazzák a DIAROAK száraz szuszpenzió gyógynövényeket és kaolint tartalmazó hasmenéses esetek kiegészítő kezelésére szolgáló szabadforgalmú gyógyhatású készítményt. A telepen 2012. július végéig több ezer 1-3 napos malacot kezeltek a készítménnyel napos kori hasmenéses problémák megelőzésére és gyógykezelésére az alábbiak szerint.

A kísérletbe bevont sertés fajtája nagyfehér x lapály váltogató keresztezésben. A száraz szuszpenziót annyi vízzel keverték el, hogy híg állagú pépet kapjanak. A malacok szájába fecskendővel egyszerre 2 ml pépet adtak, amelyet 6 óra elteltével megismételtek. Súlyos esetben éjszakai kezelést is alkalmaztak. A kezelést 2-3 napon keresztül - amíg a tünetek fennálltak - végezték. A kezelések 90-100%-ban hatékonynak bizonyultak. A szükséges kezelések száma és a kezelés gyakorisága a tünetek súlyosságától függ. A DIAROAK a korábban alkalmazott enrofloxacin tartalmú termékkel azonos hatásúnak bizonyult.

A készítmény alkalmazásának jelentősége a telep állategészségügyi, gazdaságossági mutatói szempontjából igen nagy. Bár a kezelés időigényesebb, mivel naponta többször kell a malacokat kézbe venni, a termék használatával csökkenthető az antibiotikum felhasználása, illetve a későbbi rezisztencia kialakulása. A DIAROAK hasonló hatékonyság mellett a korábbi kezeléshez képest 70-80%-os költségmegtakarítást eredményez!

A DIAROAK® hasmenés elleni készítmény alkalmazása malacnevelőn (Pankota-Kórógy Kft. 2012)

A Pankota-Kórógy Kft. a DIAROAK®-ot a malacnevelőn is alkalmazza (korábban alkalmazott gyógyszer csökkentésével) választott malac coli hasmenése és ödémás megbetegedésének megelőzése céljából. Folyamatos kezelés mellett hasmenéses és ödémás tünetek nem jelentkeztek. A termék megegyező hatékonyság mellett 15-30%-os költségmegtakarítást eredményezett jobb fajlagos takarmányfelhasználás mellett.

A DIAROAK® 2012 szeptemberétől (előzetes 3 hónapos tesztelést követően) integrálásra került a HAGE-NAGISZ sertéstelepeinek technológiájába is a korábbi gyógyszeres kezelés kiváltása mellett. Itt a hasmenés hatékony megelőzése mellett jelentős javulást tapasztaltak a takarmányhasznosulási mutatóban is. A DIAROAK® használatával alacsonyabb költség mellett az 1 kg tömeggyarapodásra jutó takarmányköltség 13 Ft-tal volt alacsonyabb, a súlygyarapodás pedig 8,8%-kal volt magasabb, mint a kontroll csoporté.

Kustyán Tamás, postagalambász, Győrszentiván

"Nagyon jó szernek tartom. Hétfőn és kedden tiszta, pormentes takarmányra viszem fel, általában fokhagyma olajjal. Használatával a galambok széklete kiváló, és sok a pehelytoll a dúcban. Versenyek után rendkívül gyorsan rendbe teszi a galambok emésztését. Szinte egész évben folyamatosan alkalmazom a készítményt. Egy tasak (30 g) 100 galamb egyszeri adagja."

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Ügyfélszolgálat

December 17 és január 2 között beérkezett rendeléseket január 7-én postázzuk, személyes átvételre is csak azután lesz lehetőség.

SZÁLLÍTÁSI DÍJAK:

A csomagokat a megrendelésétől számított 5-7 munkanapon belül postázzuk, lehetőség szerint próbáljuk korábban.

Magyarországon belül

2490 Ft alatt 1490 Ft
2500-10 000 Ft között: 990 Ft
10 000-15 000 Ft között: 499 Ft
15 000 Ft felett: ingyenes

 

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL:
(e-mailes visszaigazolás után):
kedden 14:00-17:00 között

 

Címünk: 1137 Budapest, Szent István krt 6. 3/12 (27-es kapucsengő)

Telefonos ügyfélszolgálat:
06-30-464-7760

 

Ha szeretnél te is ilyen webáruházat, klikkelj ide, és 14 napig ingyen kipróbálhatod.