Termékek Menü
0
Kategóriák

Dydex méhpempős krémméz 5% tiszta méhpempővel 400g

Dydex méhpempős krémméz 5% tiszta méhpempővel 400g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.399 Ft (2.676 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 3745
Gyártó: Dydex
Szállítási díj: 990 Ft
Leírás és Paraméterek

A tiszta méhpempő csak hűtve tárolható, ezért tartósítás céljából, hogy a teljes hatóanyag összetevőit megőrizzük az egyik legjobb módszer, és egyben a legősibb eljárás is, a mézben való tartósítás. A mézzel való egyesítést követően, azok is bátran fogyaszthatják a méhpempőt, akik ezidáig az íze végett nem tudták. Az 5%-os méhpempő tartalom miatt a méhpempő íze szinte alig érződik. Ráadásul a mézet a krémesítési eljárás kapcsán, egy új dimenzióban ismerhetjünk meg, hazánkban még nem annyira elterjedt krémméz formájában, melyet krémes, bársonyos állaga miatt, ki egyszer megkóstolja, az megszereti. A krémméz a nyugati országokban roppant elterjedt termék, mely a méz minőségéről is tanúskodik, ez egyben sokak számára védjegye az igazi méznek.

A méz kristályosodása egy természetes folyamat, melyet főként a méz glükóz tartalma befolyásol. Vannak mézfajták, melyek kis arányban tartalmaznak glükózt, mint pl. a tiszta akácméz, így ezáltal csak nagyon lassan, akár több év alatt kristályosodnak ki. A repcemézben viszont glükóz- fruktóz arány, döntő többségben a glükóz oldalára billen, így nagyon gyorsan a begyűjtést követően kb. egy hét alatt kristályosodik ki, azaz keményre köt. Amennyiben a krémmézet meleg vízben hőn tartva visszaolvasszuk, visszanyeri szokásos állagát. Krémmézként viszont, egy könnyen kezelhető, nem csöpögős mézet kapunk. A krémesítés másik célja, hogy az eltérő fajsúlyú méhpempő ne tudjon különválni, azaz felúszni a méz tetejére.

Hogyan is készítjük a krémmézet?


A frissen pergetett mézet, rögtön finom szűrőn keresztül átszűrjük, vagy a korábban gyűjtött mézet 45°C hőmérsékleten kiolvasztjuk, majd finomszűrjük. Ezt követően egy tartályos keverőgépbe tesszük az alapmézet (mely akácméz és napraforgóméz keveréke), majd az oltómézet, melyhez krémesített repcemézet használunk 10-20%-os mennyiségben, illetve a tiszta friss méhpempőt, állandó 14°C hőmérsékleten szakaszosan hűtőkamrában kb. 5-6 napig keverjük. Ez alatt a méz természetes úton kristályosodik, a keletkező kristályszemcséket a szakaszos keverés szétzúzza és bársonyos állagú lesz. Végül üvegekbe töltjük.

Tájékoztató a termékhez


Napi adagolása 2×1 evőkanál, mely kb. 2×10g mennyiséget tartalmaz, ezáltal az így adagolt méhpempő 2×0,5 gramm mennyiség lesz. A napi adag 2×2 evőkanálra is növelhető, ezáltal a szokásos napi adag méhpempőt, azaz 2×1 grammot fogunk elfogyasztani.

A terméket fénytől, nedvességtől, levegőtől óvjuk, tárolhatjuk szobahőmérsékleten is, de akár hűtőszekrényben is. Minőségét ekkor min. 1 év időtartamig megőrzi. A termék, csak természetes összetevőket tartalmaz, színezéktől, ízfokozóktól, tartósítószerektől és egyéb adalékanyagoktól mentes. Az alapanyagok származási helye Magyarország, melyet korszerű, HACCP-s szabvánnyal rendelkező Szlovákiai üzemünkben dolgozunk fel.

A Méhpempő az egyetlen olyan természetes anyag, amely több mint 150, biológiailag aktív összetevőt tartalmaz. A méhpempő kb. 66% vizet tartalmaz. Meghatározó összetevője a teljes értékű fehérjetartalma, ami nagyon magas: 18-25 %. A fehérjék nagy részét az enzimek alkotják. Megállapítottak benne: aszkorbinoxidáz, amiláz, proteáz, savanyú foszfateáz, nem specifikus kolineszteráz és szalicináz. Feltételezhető azonban, hogy a pempő további enzimeket, illetve enzimatikus rendszereket is tartalmaz. Megtalálhatók továbbá benne olyan fehérje frakciók, amelyek az em­beri vérszérum fehérjéihez az albuminakhoz, globulinokhoz, lopoproteinekhez és glikoproteinekhez ha­sonlóak. A fehérjék úgynevezett alapkövei, ezért jelentőségük az élelmezésben és az orvostudományban igen nagy.

A Méhpempő 57,4-69 % aminosavat tartalmaz, amely­ből 5,5-13,6 % szabad kötésű. A pempőben eddig kb. 25 aminosavat állapítottak meg, mint pl: alanin, arginin, aszparaginsav, cisztein, glutaminsav, glicin, hisztidin, leucin, izoleucin, lizin, metionin, fenilalanin, prolin, szerin, treonin, tirozim, triptofán, taurin, valin gamma aminovajsav stb. A szabad aminosavak megállapítása nagyon nehéz, mert a Méhpempő kö­tött formákban tartalmazza azokat, mégpedig olyan vegyületekben, amelyek állandósága rossz és a leg­nagyobb elővigyázat mellett is szétesnek. A szabad aminosavak elemzésének eredményeit a legújabban megállapított szabad peptidek is gátolják. Ezek a szabad aminosavak a pempőben eddig a még meg nem állapított százalék részét alkotják. A Méhpempőben ez kb. 7-9%. Eddig minőségi (kvalitatív) azonosí­tásuk nem történt meg.

Fontos zsírsavakat: (mirisztint, palmitint, sztearint) tartalmaz. Összetevő anyagai közül a legjobban áttanulmányozott anyagokat a zsírok képviselik, mi­vel biológiai jelentőségük igen számottevő antibakteriális, és az egysejtű lények elleni hatás, rákbeteg­ség elleni védekezés stb. Feltételezték, hogy e frakció a méhekre és az emberekre gyakorolt hatá­sának hordozója. A kutatók megál­lapították, hogy a Méhpempő zsírtartalmában a sa­vak vannak túlsúlyban (80-90 %), a fenolok 4-10 %, cukrok és sterolok 3-4 %, foszfolipidek 0,8-3 %, a viaszok 5-6 % és a semleges jellegű zsírok 6-7 % tesznek ki. Bebizonyítást nyert azonban, hogy közülük néhány fehérjékkel és cukrokkal össze­tett állapotban fordul elő.

A vitaminok az élet számára elmaradhatatlanul szükséges anyagok. Hiányuk fejlődési és anyagcserezavarokat okoz. A Méhpempő majdnem minden vitamint tartalmaz, de még, ha vitamintartalma nagy is, mégsem a vitaminok a fő hatóanyagai. A pempő vitamintartalma az egyes kutatók szerint különböző, kb. 366-531 µg. Megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin komplex, többek között: tiamin (B1), mely létfontosságú szerepet tölt be az idegrendszer, az izmok és a szív normális működésében.  Riboflavin (B2), mely jelentős a méregtelenítésben. Nikotinsav (B3), illetve piridoxin (B6), mely vitamin hiányában, idegesség, álmatlanság, izomgyengeség alakulhat ki. Inozitolt, mely kiváló nyugtató hatású, megszabadít a szorongástól, feszültségtől. Biotin (B7) bőrbetegségeknél jelentős szerepet tölt be. Folsavat (B9), terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincvelőcsövet lezáró folyamatában létfontosságú. Kobalaminok (B12) az egész szervezetre kiterjedő erősítő, roboráló hatása van. Illetve a méhek fejlődésében igen jelentős pantoténsav (B5). Továbbiakban C-vitamint A- és D-vitamint E-vitamint állapítottak meg a Méhpempőben. Nemrég fedezték fel K-vitamin, illetve P vitamin tartalmát.

A Méhpempő magas arányban tartalmaz gamma-globulint, mely serkenti az immunrendszert, így a szervezet hatékonyabban veszi fel a harcot a fertőzésekkel szemben. Tartalmaz még különböző nyomelemeket (vas, réz, cink, fluor, jód, króm, szelén, mangán, nikkel, kobalt), illetve természetes állapotban számos ásványi anyagot, (nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, szilícium és kén). Utóbbiak alapvető szerepet játszanak szervezetünk működésében, ugyanis számos olyan reakcióért felelősek, amelyek az anyagcserét irányítják. Végül néhány olyan összetevő, amely csak egészen kis mennyiségben található meg a Méhpempőben, de így is rendkívül fontosak, ezek az antibakteriális és antibiotikus összetevők, gombaölő anyagok, pro-hormonok és a szervezet növekedésért felelős anyagok.

A Méhpempő egyik legjelentősebb összetevője az acetilkolin, mely a központi idegrendszerben, ingerületátvivő anyagként működik, a hippokampusz (előagy) új emléknyomok képződéséért felelős területén. Az előagy acetilkolin termelő sejtjei, ha alul működnek, kialakul az Alzheimer-kór. Minél kevesebb az acetilkolin termelés annál súlyosabb az emlékezetvesztés. Az acetilkolinnak számos agyi funkcióban van szerepe. Megállapították, hogy a méh agyszö­vetei 1 óra alatt 5 mg acetilkolint szintetizáltak. Acetilkolinnal végzett kísérletek azt bizonyítják, hogy a méhpempő 1000-szer annyi ace­tilkolint tartalmaz, mint a méz. Az acetilkolin hatása a Méhpempő öregedésével csökken, de összefüggés­ben van savtartalmával és hőfokával is. Meghatározó szereplője a gonadotrop hormon, melynek feladata a petefészek stimulálásával az ösztrogén, a női hormon termelésének elősegítése. Illetve a parotin hormon, amely serkenti a sejtek anyagcseréjét a szervezetben, ezáltal az egész test megújulását szabályozza.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Ügyfélszolgálat

Szállítási díjak:

A csomagokat a megrendelétől számított 5-7 munkanapon belül postázzuk. Ha lehetőségünk van természetesen próbáljuk korábban.

Magyarországon belül
0-10 000 FT : 990 Ft.
10 000 Ft - 15 000 Ft: 499 Ft
15 000 Ft felett: ingyenes
Személyes átvétel (emailes visszaigazolás után):
14:00-17:00 között
Címünk: 1137 Budapest, Szent István krt 6. 3/12 (27-es kapucsengő)

Telefonos ügyfélszolgálat: 06-30-464-7760

Nem találod az általad keresett terméket? Írd meg nekünk, megpróbáljuk beszerezni: info@108.hu

Ha szeretnél te is ilyen webáruházat, klikkelj ide, és 14 napig ingyen kipróbálhatod.