Termékek Menü
0
Kategóriák

Janova hormonmentes gyógynövényes ivarzást elősegítő kapszula 6x20 levél

Janova hormonmentes gyógynövényes ivarzást elősegítő kapszula 6x20 levél Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
20.099 Ft (15.826 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 3057
Gyártó: Garuda Trade Kft.
Szállítási díj: Ingyenes
Leírás és Paraméterek

A megfelelő időben történő ivarzás és a sikeres vemhesítés a haszonállatok esetében fontos gazdasági szempont. A tenyészállatok termékenységét számos környezeti tényező befolyásolja. A különféle stressztényezők, a zsúfolt tartás és a környezeti-, időjárás-változások még megfelelő takarmányozás mellett is ronthatják az állatok termékenyülési esélyeit. Hatékony gyógynövényes készítményekkel azonban sikeresen támogatható az ivarzás megindulása.

A Janova olyan gyógynövények tudományosan előállított keveréke, amelyek hasonló hatást fejtenek ki, mint a gonadotróp hormonok, és összehangolják a fiziológiai hormonok elválasztását az ivarzás megindításához, a petefészek működésének szabályozásához.

Alkalmazása javallott:
nem specifikus ivarzás,
látens (csendes) ivarzás,
álivarzás,
nem peteérési ivarzás,
alkalmas időben történő, vemhesség, ill. involúció utáni ivarzás elősegítésére,
petefészek-funkciók szabályozására.

Hatása: A petefészek működésének szabályozásával megindítja az ivarzást.

Célállatfajok: szarvasmarha, bivaly, ló, juh, kecske és sertés nőivarú egyedei.

Használati előnyök:
Kizárólag természetes összetevőkből készül, ökológiai gazdálkodásban is alkalmazható.
Környezet- és állatbarát készítmény.
Húsban, tejben maradékanyagot nem képez.
Nullanapos várakozási idejű.
A hormonkészítmények hatékony és olcsó alternatívája.

Alkalmazás:
A megfelelő időpontban elkezdve a kezelést,
szarvasmarha, bivaly, ló: 3 kapszula
juh, kecske, sertés: 2 kapszula
állatonként naponta egyszer, két egymást követő napon. A hatás néhány napon belül jelentkezik. Ivarzás hiányában, vagy gyenge ivarzás esetén a kezelés 10 nap múlva megismételhető.

Ellenjavallatok: Már vemhesült állat esetében történő véletlen alkalmazás esetén vetélés léphet fel, ezért kizárólag abban az esetben alkalmazza, ha megbizonyosodott arról, hogy az állat nem vemhes.

Kiszerelés: 1 dobozban 20 fólia, melyben egyenként 6 db kapszula van.

Nyilvántartási szám:

005/1/2010 MgSzH ÁTI
(szabadon forgalmazható állatgyógyászati gyógyhatású termék).

Hatóanyagok:
Citrullus colocynthis
Piper longum
Piper nigrum
Zingiber officinale.

Állatorvosi, felhasználói tapasztalatok:

Pankota-Kórógy Kft. Sertéstelep, Fábiánsebestyén (2012.)

A Pankota-Kórógy Kft. fábiánsebestyéni 1250 kocás sertéstelepén 2012. június hónapban kipróbálásra került a JANOVA négyféle gyógynövény (Citrullus colocynthis, Piper longum, Piper nigrum, Zingiber officinale) kivonatát tartalmazó hormonmentes szabadforgalmú ivarzásmegindító készítmény. A kísérlet célja annak bizonyítása volt, hogy a tudományos alapon összeállított, szinergikus hatású gyógynövénykivonat segítségével a természetes hormontermelés serkentésén keresztül elérhető a búgatás hatékony, és a korábbinál jóval gazdaságosabb beindítása.

A kísérletbe 30 db, 8 és fél hónapos teljesen egészséges nagyfehér x lapály tenyészsüldő került beválogatásra. Valamennyi süldő 18 napos altrenogest ciklusblokád után a tervezett inszeminálás előtt 5 nappal kezdve két egymást követő napon a reggeli etetéskor 4 db kapszulát kapott takarmányon az állatok elé helyezve.

 Az adagolást követő 5-6. napon valamennyi kocasüldő ivarzott (100%-os ivarzási arány). A készítmény használatánál lehetőség szerint oda kell figyelni arra, hogy a kocák azonnal felegyék a takarmányra helyezett kapszulákat, amely némi többletmunkát igényelhet. Ezt kompenzálja a készítmény számos előnye, melyek közé tartozik, hogy természetes alapanyagú, így a későbbiekben káros mellékhatás nem várható, valamint hogy ára jelentősen alacsonyabb a telep által szokásosan alkalmazott hormoninjekciótól (mintegy 40-50%-os költségmegtakarítást eredményez!) azonos, vagy jobb ivarzási arány mellett (a szokásos kezelést követően az ivarzási arány 90 – 100% közötti).

Gere Zsolt nógrádi szarvasmarhatartó gyakorlati tapasztalatai (Nógrád, 2003)

„Három esetben próbáltam ki a Janova kapszulát. Két olyan üszőnek adtam, amelyek bár háromhetente folyattak, de több inszeminálás után sem vemhesültek. A 21 napos ciklus közepén kezeltem mindkét üszőt, a kötetlen tartás miatt nem az előírt módon (két egymást követő nap 3-3 kapszula), hanem egyszerre adtam be a 6 kapszulát. Az egyik üsző a következő inszemináláskor fogott, a másik nem, de a megismételt kezelés már annál is eredményt hozott. A harmadik esetben egy rendszeresen csendesen ivarzó tehénnél alkalmaztam az előzőekhez hasonló módon a készítményt. A kezelés eredményeképpen a következő alkalommal a tehén az ivarzás kifejezett jeleit mutatta, és az első inszeminálás sikert hozott."

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Ügyfélszolgálat

Szállítási díjak:

A csomagokat a megrendelétől számított 5-7 munkanapon belül postázzuk. Ha lehetőségünk van természetesen próbáljuk korábban.

Magyarországon belül
0-10 000 FT : 990 Ft.
10 000 Ft - 15 000 Ft: 499 Ft
15 000 Ft felett: ingyenes
Személyes átvétel (emailes visszaigazolás után):
14:00-17:00 között
Címünk: 1137 Budapest, Szent István krt 6. 3/12 (27-es kapucsengő)

Telefonos ügyfélszolgálat: 06-30-464-7760

Nem találod az általad keresett terméket? Írd meg nekünk, megpróbáljuk beszerezni: info@108.hu

Ha szeretnél te is ilyen webáruházat, klikkelj ide, és 14 napig ingyen kipróbálhatod.